Fiskpaket med grönsaker på grillen

Det här blir väldigt gott, och är oerhört praktiskt eftersom det är ett allt-i-ett-paket som kan förberedas och sedan bara läggas på grillen. Välj den fisk du vill och har tillgång till. Vi tog laxöringfiléer som fick sällskap i paketet av strimlad fänkål, små mjälla zucchinis i skivor, cocktailtomater, lök, vitlök, lite chili, citron, örter smör och olivolja. Dofterna sprider sig när du öppnar paketet. Servera ev. ett gott bröd till att suga upp den härliga såsen med.IMG_2504

Du behöver för 4 personer:

4 fiskfiléer av valfri sort (öring, lax, dorade, makrill, torsk, kummel….)

1-2 fänkålsstånd, tvättade och strimlade

2-3 små zucchinis, tvättade och skurna i skivor/slantar

ca 20 cocktailtomater, skurna i halvor

2 gula lökar, schalottenlökar eller färska lökar, skalade och skurna i skivor

4 vitlöksklyftor, skalade och skurna i skivor

2 citroner

färska örter (jag tog rosmarin, salvia, timjan och lite basilika)

peppar och salt

olivolja

en klick smör till varje paket

1- 1/2 dl vitt vin

aluminiumfolie till paketen

Gör så här:IMG_2514

Börja med att lägga ut aluminiumfolie i dubbla lager i kors över varandra för att kunna förslutas bra sedan. Bred lite smör i botten på varje paket så innehållet inte fastnar sedan. Lägg först fänkål, sedan de övriga grönsakerna och en del av kryddorna. Lägg fiskfiléerna överst, salta, peppra, riv över lite citronskal, pressa citron över och lägg ner en bit citron i varje paket. Toppa med en klick smör och ringla olivolja över innan du stänger paketen. Svep gärna in varje paket i ett lager aluminium i botten till.

Lägg paketen på grillen över den fina glöden. Flytta runt dem lite då och då så de alla får jämn värme. De tar ca 30 minuter, men du kan försiktigt kolla – ångan är varm! så att grönsakerna mjuknat och fisken inte blivit överstekt.

Servera direkt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera