Pastasallader

2303562

Pastasallad till sommarlunch är ett utmärkt sätt att använda pastarester. Jag tar pastan som blivit över eller kokar ny, om jag bara har sås kvar. Den kalla pastan blandas med såsen och serveras med lite extra olivolja och balsamvinäger eller pressad citron. Man kan blanda i rester av kött eller fisk eller servera tonfisk, lax eller kallskuret till. På bilden ser du en röd pastasallad på tomatsås och en där jag bara blandat överbliven pasta med pesto, olivolja och citron. Salt och 2303565peppar och vips är sommarlunchen klar!

Du behöver:

överbliven pasta och sås (t.ex. puttanescasås, tomatsås med eller utan skinka, tonfisk….)

olivolja

balsamvinäger eller färskpressad citron

salt och peppar

örtkryddor

rester av kyckling, kött alt. tonfisk på burk, makrill, sardiner, rester av fisk, rökt lax, kallskuret – skinka, salami…. – ta vad du har och har lust med! Lägg det i din pastasallad eller servera till.

Gör så här:

Blanda ihop den kalla pastan med såsen (om det inte redan är gjort), ringla över lite olivolja, droppa över balsamvinäger eller citron. Salta och peppra, krydda med örter.

Servera gärna en grönsallad bredvid.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas italienska Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera