Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Glutenfritt pannbröd med rosmarin

IMG_6473

Jag hittar här i Italien mer glutenfria och laktosfria produkter än jag nånsin trott att jag skulle finna. Bland annat en utmärkt mjölblandning till pizzadeg, som jag i stället gjorde pannbröd på med rosmarin. Pannbröden serverades rykande färska och varma med prosciutto, salami och bresaola samt en fräsch tomatsallad.

Du behöver för ca 4 personer:

6 dl glutenfri mjölblandning (helst sådan som är ämnad för pizza)IMG_6470

1 1/2 dl varmt vatten

2 msk olivolja

1 tsk salt

salt och rosmarin att doppa bröden i innan stekning.

till servering: kallskuret och tomatsallad

Gör så här:IMG_6471

Blanda ihop degen till en smidig deg. Du kan behöva lite mer vatten – pröva dig fram. Degen ska bli som en vanlig bra spänstig deg – inte för degig och inte heller för stabbig.

Gör bollar av degen och platta till dem med händerna. Det är ganska bra om de är tunna – jag kommer göra tunnare nästa gång än de du ser här på bilderna. Blanda rosmarin och salt och lägg på ett fat där du doppar bröden innan de läggs i stekpannan som du hettat upp till medelvärme. Inget fett ska det vara i stekpannan. Stek bröden på ena sidan först tills de börjar bubbla sig och fått fin färg på första sidan utan att brännas. Vänd och stek klart på andra sidan. Servera direkt med dina tillbehör.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas italienska Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply