Glutenfria blåbärspancakes

2353685

Ja, jag vet – blåbärspancakes låter både konstigt och väldigt svengelskt, men jag tycker det liksom fångar vad det är utan att det blir för långt att skriva: glutenfria amerikanska blåbärspannkakor eller american blueberry pancakes – hur som helst förstår ni vad det rör sig om.

En trave härligt nystekta tjocka amerikanska pannkakor med blåbär i och smak av vanilj med en lätt touche av kanel och citronskal. Lönnsirap eller agavesirap till såklart, och vaniljglass för den som vill. 2353686Mums! Den här brunchen satte ett leende på makens läppar, som var trumpen över att vara hemma igen efter semestern och grubbel om höstens vedermödor.

Du behöver till ca 4 personer:

5 dl glutenfritt mjöl

2,5 tsk bakpulver

1/2 tsk malen kanel2353687

1 tsk vaniljsocker

rivet skal av en citron, ordentligt tvättad och helst ekologisk:)

3,5 dl matlagningsgrädde eller yoghurt

1 dl socker

2 dl mjölk

4 msk smält smör2353688

2 uppvispade ägg

smör till stekning

blåbär – gärna färska (om du använder frysta blåbär är det viktigt att du häller av all vätska först

Gör så här:

Blanda ihop mjöl med smaksättningen och bakpulvret. 2353689Vispa äggen med sockret. Rör ihop mjölblandningen med mjölken. Rör och vispa tills du får en slät ganska tjock smet. Tillsätt grädden eller yoghurten, äggvispet och det smälta smöret. Rör ihop så allt blandas ordentligt. Klicka ut små tjocka pannkakor i en stekpanna med smör. Stek på medelhög värme, lägg i en liten smörklick, när den slutat fräsa är det färdigt och tillräckligt varmt för att hälla i smeten. Strö blåbär över varje pannkaka precis efter du lagt smeten i pannan. Om man blandar blåbären direkt i smeten i bunken får man pannkakor som är mer lämpliga att servera till Halloween med sin lila färg. Vänd pannkakorna när de stelnat på den ostekta sidan, stek dem gyllene på båda sidor. Servera direkt med färska blåbär, lönnsirap och ev. vaniljglass.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*