Jordgubbssorbet

2359609

Den här sorbeten bara måste du pröva om du har glassmaskin! Den blir helt underbar och väldigt vacker. Servera den som den är eller med färska jordgubbar. Den går även utmärkt att göra på frysta jordgubbar.

Du behöver för ca 4-6 personer:

2 dl socker

knappt 2 dl vatten2359606

700 gram jordgubbar, rensade (om du använder frysta jordgubbar är det bäst att låta dem tina långsamt i kylen i ett antal timmar för att de inte ska vätska sig för mycket)

några droppar citron som hjälper till med fräschören

Gör så här:

Börja med att koka sockerlagen. Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull, ställ den på medelhög 2359607värme och rör om så att sockret smälter. Låt den småkoka några minuter så den blir simmig, rör då och då. Låt sockerlagen kallna – har du bråttom ställer du kastrullen i ett kallt vattenbad. När den är nedkyld kan du förvara den i kylen tills det är dags att göra sorbeten.

Häll jordgubbarna och sockerlagen i en mixer och mixa tills blandningen är helt slät. Hit kan du förbereda och förvara de mixade jordgubbarna i kylen tills du ska hälla dem i glassmaskinen. När du väl gör det tar det en dryg halvtimme tills sorbeten är klar. När den snurrar runt runt i ett stycke är den klar att serveras direkt, gärna i nedkylda skålar så att den inte smälter direkt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com2361888

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera