Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Superlen grön smoothie

2377704

Den här smoothien blir verkligen superlen, och grön. Jag gör den gärna grön i dubbel bemärkelse när jag försöker använda så mycket ekologiska råvaror som möjligt. I den här var det ekologiska:  citron, avokado, banan och juicer på äpple respektive apelsin. Därtill kom en väldigt god mogen mango, de från Pakistan verkar vara i säsong nu och är ofta mycket goda och inte så trådiga. Det går fort att mixa ihop denna härligt mättande smoothien.2377700

Du behöver för 4 glas:

1 banan

1 avokado

1 mango

saften av 1/2 citron

1 dl äppeljuice2377703

1 dl apelsinjuice eller färskpressad apelsin

Gör så här:

Skala och kärna ur frukterna. Dela dem i bitar och lägg allt i mixern tillsammans med citron, äppel- och apelsinjuice. Mixa tills det blivit en slät fin smoothie (som namnet antyder:) Häll upp på glas och servera direkt eller låt stå ett litet tag i kylen först. För att få smoothien kall direkt kan du förvara frukten i kylen natten innan.2377705

Drick och njut!

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com2377702

Leave a Reply