Sorbet på rårörda lingon

2383968

Det här är en riktig höjdare för alla som gillar lingon. Den rena friska lingonsmaken kommer verkligen fram och resultatet blir essensen av rårörda lingon. Dessutom får sorbeten en vacker intensiv färg. Om du häller några cl vodka över den får du en pikant vargtass-sorbet:)

Du behöver för ca 4 personer:

5 dl färska eller frysta lingon2383970

1 1/2 dl socker till rårörningen

2 dl soccer till sockerlagen

2 dl vatten

Gör så här:

Börja med att råröra lingonen med den första mängden socker. Vi gjorde det i hushållsassistenten med trissan som används till degknådning. 2383969Kör maskinen i ca 15-20 minuter tills lingonen och sockret blandats. Om du inte har en hushållsassistent är det bäst att röra lingonen med sockret med en träsked i en bunke tills lingonen verkar ha absorberat och blandat sig med sockret.

Koka sockerlagen i tjockbottnad kastrull tills sockret smälter och den börjar bli lite simmig. Ställ den att svalna – har du bråttom ställer du den i ett kallt vattenbad.

Blanda rårörda lingon med sockerlag. Du kan börja med 2/3 sockerlag och smaka av ifall du behöver hela 23839742383973mängden sockerlag eller inte. Mixa blandningen slät i en mixer. Det är viktigt att den mixas ordentligt så att den blir så slät som möjligt eftersom jag väljer att inte sila den för att få så mycket av den rårörda smaken som möjligt. Smaka av ifall du behöver mer sötma. Den frysta sorbeten kommer upplevas mindre söt då syran framträder då den kallnar. Det är även så att sockret hjälper till att göra en glass eller sorbet krämig, så man kan inte dra ner på sockret utan att den riskerar att bli iskristallig. Den som vill kan sila lingonblandningen, men tänk då på att den silade blandningen kan framstå som sötare än den med skaldelar. Häll lingonblandningen i glassmaskinen och frys tills du har en fin jämnt fryst sorbet. Servera direkt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*