Min nyttiga morgongröt

10354159_1006216712737221_6833991547302105112_n

Den här gröten har jag börjat göra ganska ofta på morgnarna. Tanken var att komma på något praktiskt och nyttigt när man inte gillar frukost men ändå behöver något. Jag vill också försöka äta nyttigare så här efter min bröstcanceroperation. Såväl blåbär som havre och chiafrön är saker som är bra mot cancer och nyttigt på många vis. Smaksättarna äkta vanilj, kanel och kardemumma är också nyttiga – och goda. Och kokosolja sägs vara hur nyttigt som helst, bland annat för magen. Hoppas du blir lika förtjust i den här gröten som jag. Till och med den annars skeptiska maken tycker den är riktigt god:)

Du behöver för 1 person:

1 dl havregryn

2 msk chiafrön (finns att köpa i många affärer numera, annars på hälsokost)

2 1/2 dl vatten

1 dl blåbär, frysta

1/2 tsk vaniljfrön (finns på burk) eller en bit vaniljstång, ituklippt

1/4 tsk mald kardemumma

1/4 tsk mald kanel

1 msk kokosolja (superdupernyttigt och ger lite krämighet till gröten)

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna utom blåbären i en tjockbottnad kastrull. Rör om och sätt på värmen. När gröten börjar koka häller du i blåbären och låter de koka med medan du rör om då och då. Det tar bara ca 5 minuter för gröten att bli tjock och fin i konsistenten. Servera direkt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera