Sparris, stekt eller kokt

sparris kokas Katinkas Kitchen

Sparris är lika gott att äta som förrätt eller som tillbehör till någon god middag. Mina barn kan vräka i sig denna vårprimör med stor förtjusning för att sedan fascineras av den kemiska inverkan den har på urinen..:-)

Jag föredrar att steka sparrisen. Men den som vill kan även koka den. Det är viktigt att sparris i stekpanna Katinkas Kitchenfarsk gron sparris 3 Katinkas Kitcheninte koka den för länge och att försöka låta de spädaste topparna sticka upp ur vattnet ett tag innan de också doppas ner så de inte blir sönderkokta. De klarar sig bättre när man steker sparrisen, och dessutom blir smaken lite mer koncentrerad och konsistensen riktigt fin.

Skala sparrisen med en potatisskalare. Lägg på ett fat och ringla lite olivolja över. Strö litesparris m parmesan 8 Katinkas Kitchen sparris m parmesan 3 Katinkas Kitchenflingsalt över. Hetta upp en stekpanna eller ännu hellre en grillpanna. Sparrisen kan självklart även grillas på en utegrill – passa bara så de inte bränns. Stek sparrisen på mellanhög värme och skaka runt dem då och då så inte blir brända. När de verkar har blivit lagom mjuka men inte för sladdriga är de färdiga. Lägg upp dem på ett serveringsfat. Riv eller hyvla eventuellt lite parmesan eller pecorino över. Om du serverar sparrisen som förrätt lägger du dem med fördel på varje portionsassiett. Det är då väldigt gott att lägga en kula chèvremousse på varje portion. Receptet till chèvremoussen hittar du här på Katinkas Kitchen.

Bon appétit!

önskar Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

www.katinkaskitchen.com

På bilden längst ner serveras stekt sparris med chèvremousse som förrätt.

farsk gron sparris 3 Katinkas Kitchen

Kommentera