Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Mina fånigt lätta lunchmackor

2445686

Jag har en svaghet för makrill i tomatsås. Ni vet, sådan där på burk som faktiskt de flesta inte tycker så mycket om. Men även om man tycker de är lite trista från början blir det himla gott att göra de här knäckemackorna som får extra sting av färsk chili eller någon stark chilisås som shiratchasås och pressad citron. De här har jag ätit en hel del av under min konvalescens när jag inte kunnat laga mat men väl blivit så bra att jag kan få ihop de här smörgåsarna. Jag brukar ta en kopp grönt te för extra nyttighet:)

Du behöver för en person: 

2-3 skivor knäckebröd av din favoritsort (jag tar helst Rågi från Wasa)

bregott

1 burk makrill i tomatsås

färsk chili, tvättad och skivad

gärna gurkmeja

svartpeppar

pressad citron

Gör så här: 

Bred knäckesmörgåsarna. Strö gurkmeja över smöret – det är mycket nyttigt och bra mot inflammation och cancer(!). Lägg på makrill i tomatsås direkt från konservburken. Jämna till. Strö hackad chili eller stark chilisås över. Avslutningsvis pressar du citron över. Servera direkt och njut!

Med vänliga matglada hälsningar från Katinka i mitt Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Leave a Reply