God Lucia!

IMG_4191

Idag är det Lucia, en väldigt svensk tradition även om vi importerat helgonet från Italien. Ett år när jag var i Romlussebullar 5 Katinkas Kitchen hade jag turen att se Lucia firas då personal från svenska ambassaden hade ett praktfullt luciatåg med skönsång – mot en vacker historisk fond med romarlämning mitt i stan. Det doftade glögg och pepparkakor och italienarna var mycket nyfikna och intresserade.

I år är Lucia på en lördag så årets luciatåg i skolor, på dagis och arbetsplatser är väl redan avklarade för att betvinga mörkret med ljusets helgon. Själv ska jag bege mig hem från solens sydspanien (där det passande nog är molnigt idag), men om jag hade varit hemma hade det nog blivit en härlig brunch, bak med lussebullar som sonen älskar och kanske en saffranssmakande pannacotta till efterrätt ikväll med topping av lingon, tranbär eller glögg-gelé. Du finner recepten här bredvid, och kan även söka på till exempel ingrediensen saffran i sökrutan uppe till höger.  saffranspannacotta Katinkas Kitchen (2)

En riktigt god lucia önskar jag er alla! Med vänliga hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera