Bovetecrêpes m chèvre & valnötter

IMG_8562

Helt glutenfria och fantastiskt nyttiga lyxiga frasiga crêpes som fyllts med chèvre och valnötter och gratinerats i ugnen. Perfekt som en god middag till både vardag och fest eller som förrätt. En utmärkt övergång mellan de festligare rätterna under helgerna och de lite mer nyttiga rätter jag alltid får lust att äta efter all helgmat. Servera med en fräsch sallad eller andra grönsaker. 

På bilden serverades de med favoriten fänkåls- och apelsinsallad samt trippel-R-salladen som publicerats i eget inlägg här bredvid idag.

Du behöver för ca 4 personer: 

4 dl bovetemjöl

7-8 dl vattenIMG_8563

4 ägg, uppvispade

2 msk olja, gärna kokosolja

salt

olja till stekning, jag tar kokosolja eller olivolja

ca 100 gram chèvre

valnötter

pepparIMG_8556

sallad till servering

Gör så här: 

Vispa ihop mjöl och vatten, tillsätt olja och de uppvispade äggen. Kolla att konsistensen är bra. Smeten ska vara ungefär som pannkakssmet. Låt gärna smeten stå en halv timme innan du börjar steka.

Hetta upp en stekpanna, häll i olja och stek den första crêpsen. Det brukar ta ett tag innan stekpannan IMG_8558blir bra och jämn i värmen, särskilt om man använder en gjutjärnspanna. Stek crêpesen på båda sidorna, trava dem på ett fat. Ta dem sedan en och en och lägg chèvre och hackade valnötter i mitten, peppra och vik eller rulla ihop dem. Lägg på ett ugnsfast fat och gratinera i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Den som vill ringlar lite honung över. Jag tycker det är gott att krydda med herbes de Provence.

Servera direkt med sallad.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinka i mitt Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarkiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera