Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Glass med kanderade pecannötter

IMG_8862

Att kandera nötter verkar ju ganska lätt och beskrivs lättvindigt i många recept. Jag slet länge mitt hår och kunde inte begripa varför mina nötter bara slutade i ett knastrigt sockervitt klibb ända tills jag travade in på Xoco i Stockholm för att fråga en livs levande duktig patissière hur man egentligen gör. Det visar sig att man måste ha tålamod – det tar mycket längre tid än man kan förledas att tro i alla recept. Men när man väl står där och rör och rör så belönas man med verkligt goda nötter täckta av sockerkanderingen. De kan sedan IMG_8863användas i till exempel den här glassen som gjorde stor succé i min familj hos maken och sönerna. Jag prövade först att köra de i mixern men det visade sig vara en dålig idé som bara drar av kanderingen från nötterna. Det är bäst att hacka dem och sedan blanda dem med din nästan färdigslungade eller helt färdigslungade hemgjorda vaniljglass till denna efterrättsdröm.

Följ receptet här på Katinkas Kitchen för de kanderade nötterna eller sök i sökrutan uppe till höger på kanderade nötter.IMG_8776

Du behöver: 

3 dl grädde (jag använder alltid Valios laktosfria)

2 dl mjölk (även där Valios laktosfria – och nej, jag får inte betalt för att skriva det:)

knappt 2 dl socker, gärna finkornigt råsocker

1/2 vaniljstång, skuren på längden

Gör så här: 

Värm upp grädden i en tjockbottnad kastrull med den ituklippta vaniljstången. Rör ner sockret så det löser sig i den varma grädden. Tillsätt även mjölken ochIMG_8774 ställ blandningen svalt att kallna.

Kör glassmeten i glassmaskinen. Hacka under tiden de kanderade pecannötterna och rör ner dem mot slutet när glassen börjar bli klar.

Servera direkt och njut!

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.comIMG_8906

Leave a Reply