Kalvfärsbiffar

IMG_9862

Kalvfärs får här kryddning till härliga italiensksmakande kalvfärsbiffar. Du kan självklart även krydda dem med bara salt och peppar – kanske med en sked dijonsenap också för extra piff. Servera dem med det tillbehör du har tillgång till och lust med. För några tips kan du söka i kategorin tillbehör i IMG_9861kolumnen här till höger.

Du behöver för 4 personer:

beräkna ca 200 gram kalvfärs per person – d.v.s. ca 800 gram till 4 personer (de kalvfärsbiffar som möjligtvis blir över kan bli användbara goda rester till en annan middag)

örtkryddor efter tycke och smak

peppar & salt

finrivet skal av 1/2-1 ciitron (tvättad och helst ekologisk)

2 ägg, lätt uppvispade

1 schalottenlök, skalad och finhackad eller riven på rivjärn

Gör så här:

Börja med att sätta på det tillbehör som du väljer, t.ex. rotfrukter, rödkål, vitkål, andra grönsaker, risotto, bara sallad, potatis…

Blanda ihop ingredienserna till kalvfärsbifarna, blanda ordentligt. Det görs lämpligen med väl tvättade händer. Forma biffar med händernaIMG_9861 och lägg dem på ett fat eller en skärbräda tills det är dags att steka dem.

Om du vill gör du också kryddsmör enligt recept du finner här intill eller genom att söka antingen i sökrutan uppe till höger eller gå in och titta under kategorin ”såser, röror & kryddsmör”.

Jag valde att steka biffarna i grillpanna. Då brukar jag inte använda fett när det rör sig om vanligt kött, men färs kan lätt fastna varför jag penslat dem med olivolja innan stekning.

Stek biffarna på båda sidor på ganska hög värme. De kan läggas in i ugnen allt eftersom de blir klara för att hållas varma och stekas klart. Det är gott när de fortfarande är lätt rosa i mitten utan att de är råa.

Servera biffarna med alla tillbehör.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera