Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Frittata på goda rester

IMG_9495

Den här frittatan blev extra god på alla fina rester vi hade kvar från en fredagmiddag; helstekt entrecôte, haricots verts, ugnsbakade tomater. Toppad med ruccola slungad i god olivolja med havssalt blev det både vackert och gott. Denna rätt är perfekt att göra när du har rester av kött över. 

Du behöver för 4 personer: 

7-8 ägg (jag brukar ta två ägg per person)

1 msk vatten att vispa upp äggen medIMG_9496

några skivor rester av kött från tidigare middag, skuret i kuber eller strimlor

haricots verts (gröna bönor)

ugnsbakade tomater eller färska tomater, gärna cocktailtomater

2 schalottenlökar, skalade och hackade

1-2 vitlöksklyftor, skalade och hackade

olivolja till stekning

ruccola – dressad med olivolja, peppar och havssaltIMG_9497

Gör så här: 

Börja med att steka löken och vitlöken i olivolja på medellåg värme så den blir mjuk men inte tar färg. Tillsätt tomaterna, de gröna bönorna och köttet. Höj värmen, häll i äggvispet som för övrigt inte ska vispas utan bara blandas ihop så att de fortfarande har viskositet och håller ihop till en omelett – annars blir det äggröra:) Dra ner värmen och lyft hela tiden runt om och i mitten av frittatan så att löst äggvisp rinner ner till botten. Efter ett tag när det börjar stelna mer lägger du ett lock över pannan och låter frittatan grädda klart. Man kan även ställa in den i ugnen ett tag om stekpannan har ett ugnssäkert handtag. En frittata är ofta tjockare än en vanlig omelett och ska inte vändas som sen spansk tortilla – därför lägger IMG_9498man lock på för att den ska gräddas klart. Blanda ruccolan med lite olivolja, flingsalt och peppar, rör om. Lägg ruccolan på omeletten eller direkt på varje portionsbit. Servera direkt.

Jag har serverat frittatan med några tunna skivor av den kalla helstekta entrecôten.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Leave a Reply