Färskpressade juicer

IMG_9594

Färskpressad juice har alltid haft en speciell air av sig som lyxiga och extra goda. Numera säljs en hel del juicer i tetrapak som ska vara färskpressade, och även om de inte riktigt smakar som det man gör hemma vid sin lilla press eller råsaftcentrifug för de lyckliga som har det är de godare än de juicer från koncentrat jag växte upp med. Just juicer med grönsaker har verkligen gått från en oaptitlig råkost-hälsofreaksstämpel förknippat med fastande till allmänt uppskattat och populärt – och gott.

God Morgonjuice har nu två nya juicer på marknaden med bärprägel; Apple Berry Juice ochIMG_9593 Berry Ginger Dream. På den första står det sweet! och på den andra tasty! – det tycker jag var både onödigt och förvirrande. Jag får för mig att den med sweet innehåller socker och det tror jag inte någon vill ha. Man kan faktiskt undra varför det står på engelska över huvud taget, men det kanske för exportmarknad eller för att de ska likna utländska uppskattade märken.

Vad var då resultatet av vårt hårda smaktest i en familj som är bortskämd med färskpressade juicer och smoothiesar som båda barnen och undertecknad ofta mixar ihop? (Sonen har dessutom prao:at på Juiceverket och blivit superduktig) Jo, vi blev förvånade då Apple Juice Berry som innehåller äpple, hallon, svarta vinbär och apelsin kom ut som smaksegrare. Jag hade personligen trott att den andra, Berry Ginger Dream skulle bli min favorit eftersom jag älskar ingefära och den dessutom utöver ingefäran innehåller äpple, vindruvor och blåbär som är en annan favorit. Den smakar inte riktigt som färskriven ingefära utan mer som ingefärspulver med sin lite artificiellt fräna smak i stället för ingefärans fräscha bett. Men visst slank juicerna ner och Apple Berry-varianten kan vi tänka oss att köpa mer av för snabba glas på vardagsmorgnar:) 

På bilden ser du en nypressad laddning apelsinjuice från förra helgen som innehåller både IMG_9686”blonda”apelsiner och underbara blodapelsiner där juicerna verkar ha olika densitet och liksom lagt sig i vackra skiftningar.

Med vänliga mat- och juiceglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera