Happy Valentine Alla Hjärtan!

IMG_4584

Vare sig man säger Valentin eller alla hjärtans dag är det alltid trevligt att fira. I går fick ni 2169373tips till romantisk och god middag med två menyförslag. Tips på goda lättgjorda hjärtformade kakor fanns också med, och här kommer mer av den varan – en hjärtformad kladdkaka. Jag fick ett år små hjärtformade silikonformar till kakor som är perfekta för det här, men man kan också göra kladdkakan i en långpanna och sedan använda en pepparkaksform och stansa ut hjärtan. Eller så gör man helt enkelt kladdkakan i en vanlig form med eller utan löstagbara kanter och lägger antingen ett hjärta urklippt i papper valentine pastries Katinkas Kitchenöver eller klipper ur hjärtat ur pappret och håller pappret över kakan medan man siktar florsocker över. I det första fallet får du ett brunt hjärta med florsocker runtom, i det andra ett florsockerhjärta i mitten:) Dekorera gärna även med en eller flera rosor eller de röda rosenbladen. Receptet på kladdkakan publiceras här bredvid. 

Apropå hjärtform tycker jag att pilgrimsmusslor i sina skal är både romantiska och har lite hjärtliknande form, så supergoda Picards Sancerregratinerade pilgrimsmusslor är ett bra tips för IMG_4323lättlagad romantisk förrätt. Eller varför inte göra spaghetti vongole – godare och mer romantiskt än Lady och Lufsens spaghetti med köttbullar, och vongole heter ju hjärtmusslor på svenska. Följ receptet för musslor som du hittar här på Katinkas Kitchen genom att söka i sökrutan uppe till höger. För mer tips går du in i kategorin Valentine – Alla hjärtans dag som du finner långt ner i kolumnen till höger. Och kom ihåg att vara kärleksfull mot dig själv också! En hjärtansmiddag kan man göra för en älskad, flera stycken, en hel familj eller för sig själv med lite lyx och fest. IMG_3690

En riktigt trevlig, härligt romantisk dag önskar jag alla!

Med vänliga matglada kärleksfulla hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.comIMG_3691

Kommentera