Gnocchi di patate senza glutine

IMG_2859

Jag har alltid gillat gnocchi, trots eller kanske just för sin lite degiga konsistens som passar så bra med en mustig tomatsås eller en krämig gorgonzolasås med en touche av vitlök. De kan även serveras med brynt smör och friterad salvia. Det här är en glutenfri variant – lättgjord och god som du serverar med det tillbehör du vill. 

Det här är en bra vegetarisk rätt för de som äter både mjölkprodukter och ägg, annars är den inte särskilt vegetarisk:) IMG_2857

Du behöver för 4 personer: 

500 gram kokt skalad potatis

1 ägg

1 äggula

1 dl rismjöl + extra till utbakning

1 dl potatismjölIMG_2858

1 tsk salt

Gör så här: 

Pressa den kokta potatisen ner i en bunke. Tillsätt mjölsorterna och saltet, rör runt IMG_2852och tillsätt de lätt uppvispade äggen. Blanda ihop till en jämn deg. Tillsätt mer mjöl om degen är för kladdig. Den ska inte vara stabbig men samtidigt vara hanterbar.

Koka gnocchin i rikligt med saltat vatten. Jag brukar stoppa ner dem en och en, eftersom det brukar vara svårt att stjälpa ner dem från skärbrädan. Men om du lagt lite mjöl på den innan gnicchisarna kan det gå lättare.  Den är klar när den flyter upp. Sedan blandar jag den med den sås eller det tillbehör jag vill servera den med. Ibland med en mustig tomatsås och riven parmesan, ibland bara med brynt smör, salvia och parmesan, med cocktailtomater och färska örter, IMG_2861med fårost, eller med stekt bacon, parmesan och äggula à la carbonara – endast fantasin sätter gränser. Du finner några recept här på Katinkas Kitchen genom att söka på gnocchi i sökrutan uppe till höger (eller titta igenom kategorin pasta för ännu mer såsalternativ).

Servera direkt!

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera