B.B.-plättar

IMG_2219

Bananpannkakor, eller -plättar som jag gjort här, ger härlig tropisk smak av Asien och kan IMG_2216vara ett gott alternativ till helgbrunchen. Servera dem gärna med färsk frukt eller bär och kanske glass, krämig yoghurt eller kvarg. Eftersom jag blandade i bovetemjöl för att stadga upp plättarna får de heta B.B.-plättar för banan och bovete. De är inte veganska och inte ens äkta vegetariska men om man äter ägg är de ett trevligt alternativ:) Servera med färska bär, frukt eller någon god sylt alternativt bara lite pressad citron och kanske en gnutt råsocker eller kokossocker. 

Den som vill kan byta ut bovetemjölet mot vanligt mjöl, rismjöl eller potatismjöl.

Det här är bara ett recept för de vegetarianer som äter ägg.

Du behöver för 4 personer: IMG_2218

2 bananer

4 ägg

2 dl bovetemjöl

2 dl mandelmjölk (kan ersättas med vanlig mjölk, havremjölk eller kokosmjölk)

1/4 tsk vaniljpulver

en knivsudd saltIMG_2221IMG_2215

kokosolja till stekning för både nyttighet och rätt smak

Till servering: 

färsk frukt – t.ex. mango, passionsfrukt, fruktsallad eller färska bär

gärna rostade kokosflingor

krämig yoghurt eller kvarg atl. glass för extra lyxIMG_2217

Gör så här: 

Mixa bananerna, rör i mandelmjölken, mjölet, vaniljpulver och salt. Tillsätt även äggen. Vispa ihop eller ännu bättre: låt en bra köksmixer som Kitchen Aid göra jobbet – vips får du en perfekt slät smet!

Stek små plättliknande pannkakor i medelhet stekpanna i kokosolja. När de är torra och lite poriga på ovansidan är de klara att vändas för att stekas gyllene även på andra sidan. IMG_2220Servera direkt med dina tillbehör.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera