Inte för sent för våfflor..!

 

IMG_0252

Det var ju våffeldagen igår! Jag kom på det först på kvällen och insåg min miss – en matbloggare ska ju såklart vara ute i god tid med tips på hur man får goda våfflor till våffeldan. Men eftersom den i år inföll på en onsdag är det kanske fler som inte riktigt hann med att göra våfflor mitt i veckan. Våfflor till brunch eller eftermiddagskaffe i helgen kan vara ett gott alternativ. I eget inlägg här bredvid plockar jag fram mitt favoritrecept på våfflor gjorda på vanligt mjöl. Det är Hirams klassiska våffelrecept som står sig väl. Servera gärna med rårörda bär på dina frysta favoritbär – björnbär, jordgubbar, hallon, blåbär och hallon till Drottningsylt eller en tropisk blandning på praktisk fryst mango i tärningar som mosas ihop med passionsfrukt och lite socker. En klick grädde till och det blir en härlig stund som för mig har mycket sommarsmak eftersom vi ofta åt våfflor med rårörda bär för att förgylla regniga sommardagar när jag var liten och vi var på vårt lantställe.IMG_0252

 

I år ska jag experimentera med glutenfria våfflor – någon som har några tips?

En härlig våffelstund önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera