Påskpastejer

IMG_0336

De här miniomeletterna kom verkligen till av ett misstag. Jag hade missat att krama ur zucchinin ordentligt till zucchinibiffar med parmesan och insåg att det var läge att göra något helt annat av hälften av smeten. Den drygades ut med mer vispat ägg och fick bli små delikata miniomeletter som får fin påskgul färg av den nyttiga gurkmejan. Parmesan, citronskal och basilika ger härlig italiensk smaksättning. Resultatet blir som små vackra fluffiga pastejer som passar utmärkt att servera till påsk – med prosciutto eller annan skinka eller varför inte med ansjovis, sardeller eller någon kaviar för extra påskkänsla. Miniomeletter, minifrittatas, påskgula pastejer – vad du än vill kalla dem hoppas jag du gillar dem lika mycket som vi gjorde. 

Du behöver till ca 8 omeletter: IMG_0338

ca 400 gram zucchini, tvättad och grovriven

1 schalottenlök, skalad och finhackad

1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad eller riven

1-2 tsk gukmeja

1 dl färsk basilika, strimlad

salt och peppar

2 dl riven parmesan

1 dl gräddeIMG_0337

7 ägg

Gör så här: 

Lägg den grovrivna zucchinin i ett durkslag, salta och låt stå ett tag. Pressa ur all vätska ordentligt. Vispa upp äggen med smaksättningen, tillsätt zucchini och parmesan. Blanda ordentligt. Häll i en muffinsplåt som du smort med smör. Häll inte i för mycket smet – då rinner de bara över kanten som du ser på bilden:) Grädda i ugnen som du IMG_0331IMG_0335förvärmt till 200 grader, de ska bli gyllene och puffa upp och just ha stelnat i mitten. Det brukar ta ca 10 minuter.

Servera direkt, ljumma eller kalla med sallad och det tillbehör du väljer.

Bon appétit önskas med vänliga matglada påskhälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera