Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Apelsinsorbet

IMG_0246Aprilluringar lämnar jag till andra och ger er i stället ett recept med ärlig sanning och uppriktighet:)

Sorbeterna är nog det vi gillar mest att göra i glassmaskinen. På sommaren är det oslagbart med alla färska frukter och bär som koncentreras till gudanektarsmaker, men även på vintern är det uppfriskande med en fräsch sorbet på citrusfukter eller frysta bär. Ett gäng nypressade apelsiner fick bli en vacker och god sorbet som gärna kan serveras med några centiliter apelsinlikör, Cointreau. oranges Katinkas Kitchen

Du behöver: 

5 dl färskpressad apelsinjuice

knappt 1 dl vatten

2 dl socker

Gör så här: 

Koka ihop vatten och socker ett kort tag till en sockerlag. Låt svalna. Häll i drygt hälften av sockerlagen iSpansk frukost apelsinjuice Katinkas Kitchen apelsinjuicen, rör om noga och smaka av ifall du behöver mer sockerlag. Tänk på att sorbeten upplevs som surare när den är kall det vill säga det kan behövas mer socker än du tror när du smakar av den sötade apelsinjuicen. Låt blandningen vara kall och omrörd när du häller den i glassmaskinen.

Servera direkt eller förvara i frysen. Tänk då på att ta fram den och gärna ställa den i frysen så den tinar långsamt. Ett bra tips är att frysa de skålar du ska servera sorbeten i – då smälter den inte direkt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply