Pasta med krämig kycklingsås

IMG_0257

När min mage för några år sedan protesterade efter ett halvårs knaprande av antiflammatorisk NSAID-medicinen Voltaren lärde jag mig att mot magsår är grädde och mjölk bra. Rester på buljongkokt kyckling fick slinka ner i en sås som kryddades med basilika och parmesan. Enkelt, snabblagat och gott! 

Du behöver för 4 personer: 

2 kycklingbröst, buljongkokta eller bara uppstekta med salt, peppar och örterIMG_0255

2 vitlöksklyftor, skalade och delade på längden

1-2 dl grädde

1 dl buljong

färsk basilika, strimlad

1/2 buljongtärning eller flytande buljong (grönsaks- eller kyckling-)

salt och peppar

det finrivna skalet av 1/2 – 1 citron samt ev. pressad citronIMG_0253

1 1/2 dl riven parmesan

pasta efter val och tillgång, jag tog glutenfria penne

nykokt broccoli till servering

Gör så här: 

Sätt på pastavattnet. Strimla kycklingen, Lägg den i en stekpanna eller kastrull, tillsätt grädde, buljong, IMG_0254vitlökshalvorna, citronskal och buljong. Låt puttra ihop. Peppra lite och smaka av med salt, tänk på att såväl buljong som parmesan ger sälta. Pressad citron är gott att tillsätta också. Strax innan servering när du tagit pannan från värmen tillsätter du strimlad basilika och riven parmesan, rör i den nykokta pastan som du kokat al dente, dekorera med basilika och parmesan och servera direkt tillsammans med broccoli.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka HammarskiöldIMG_0256

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera