Glad Påsk med Påskmat!

IMG_0368

Påsken är för många människor en chans till vila, återhämtning, umgänge med familj och IMG_0285vänner och god mat.

I mitt kök blir det ofta en hel del klassiker som matjessillröran, lammstek, ibland inkokt lax på mormors vis och påskgoda efterrätter. Lammsteken kryddar jag gärna med rivet citronskal, örter och vitlök. Som tillbehör vin- och gräddkokt purjolök och glacerade morötter och persiljerötter.

På efterrättssidan är chokladmousse med påskgul fruktsallad på mango, apelsin och passionsfrukt en favorit som dessutom är lättlagad. Citrontarte eller någon påsktårta är andra bra och mumsiga alternativ. Ett alternativ är en påsktårta på pistagebotten med passionsfruktsmousse – receptet publicerades härom dagen och är väl värt att pröva, faktiskt mer lättlagat än man kan tro och brukar göra stor succé! 

Gul påsksill gör jag också ibland, och till någon brunch blir det påskgratängen som görs på överblivna kokta ägg och passar så bra med resterna av lammsteken. De påskgula minipastejerna passar också utmärkt till en god brunch. Du finner en del av de här recepten och många andra recept och tips i kategorin ”Påsk” i kolumnen här till IMG_0269höger.

Mycket nöje i ditt påskkök önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.comIMG_0353IMG_0338

Kommentera