Frittata på potatis, bönor och kött

IMG_0401

Frittata är verkligen världens bästa sätt att använda rester till en väldigt god brunch. Vad du än har kan det slinka ner i din frittata. Här har jag tagit rester av kött, stekt potatis och gröna bönor från middagen på oxfilé provencal dagen innan. Servera med en sallad. 

Du behöver för 4 personer: 

motsvarande 2-4 potatisar i rester eller nya potatisar som du börjar med att råstekaIMG_0398

rester av kött, strimlat

gröna bönor, haricots verts, färdigkokta eller direkt från frysen

1 vitlök, skalad och hackad

1 schalottenlök, skalad och strimlad eller hackad

ev. lite chili

salt och peppar (tänk på att resterna sannolikt redan är saltade IMG_0399sedan tidigare)

olivolja till stekning

6 ägg, lätt uppvispade med en gaffel

Gör så här: 

Fräs lök och vitlök på medellåg värme i olivolja. Tillsätt potatisen och bönorna och sist köttet så det inte blir för genomstekt. Höj värmen och häll på de uppvispade äggen – tänk på att de bara precis ska gå ihop men fortfarande ha viss viskositet så att omeletten håller ihop, annars IMG_0400blir det äggröra. Dra ner värmen när du hällt i äggsmeten och lyft med en gaffel eller stekspade i kanterna och lite i mitten så ostelnad äggsmet rinner ner till botten hela tiden, men utan att du rör för mycket. Lägg på ett lock och låt grädda klart på låg värme eller ställ in i ugnen om du använder en stekpanna som har handtag som tål ugnsvärmen. Servera direkt med en fräsch sallad.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera