Pasta med underbar salig röra

IMG_3289

I kylen: rester av vitt skilda slag och en slatt vitt vin i en flaska. I mitt sinne: pastarätt. Resultat: en smått osannolik kombination som blev riktigt god – pröva själv! Eftersom det är en salig röra går det självklart att göra justeringar utifrån vad du har i kylen, rester är utmärkt att göra pastasåser på. Den kan även göras i en vegetarisk variant – då utesluter du bara köttet. 

Du behöver för 4 personer: IMG_3287

1 huvud kokt broccoli, delat i små buketter och stjälken skalad och skuren i bitar

1 schalottenlök, skalad och hackad

2-3 vitlöksklyftor, skalade och hackade

1/2 – 1 chili, tvättad och hackad

rivet skal och saft av en citronIMG_3288

1 skiva stekt kött, skuret i strimlor (har du inte det kan du ta rökt kött av något slag)

3 tsk kapris, avsköljd

1 paket god fetaost, smulad

2 dl rivna morötter

örter – t.ex. basilika, timjan, rosmarin, salvia

en skvätt vitt vinIMG_3289

5 msk olivolja och extra olivolja att ringla över

salt och nymald peppar

gärna några stjälkar salladslök, strimlad att strö över vid servering

1 dl riven parmesan

pasta efter tycke och tillgång

Gör så här:

Börja med att fräsa lök och vitlök i olivolja på medellåg värme så blir mjuk utan att ta färg. Tillsätt morötterna och chilin och låt fräsa ett tag. Tillsätt sedan vinet, låt puttra ihop och tillsätt citronskal, kapris, broccoli, fetaost, örter, salt och peppar. Tänk på att såväl ostarna som kaprisen är salta i sig. Strax innan du ska servera tillsätter du köttet och citronsaften och låter köttet precis bara bli varmt utan att stek-koka för länge så det blir tråkigt. Smaka av, strö salladslök och parmesan över och blanda med din nykokta pasta som du självklart kokat perfekt al dente. 🙂

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera