Glutenfri pumpagnocchi

IMG_3313

Pumpa är suveränt gott, särskilt den lilla starkt orangefärgade butternutpumpan som här fått ge smak åt ljuvlig gnocchi. I Venedigtrakten IMG_3305har jag lärt mig att man använder en del pumpa i t.ex. risotto som blir likaledes god – receptet har publicerats tidigare här på Katinkas Kitchen. Idag blir det gnocchi som jag älskar, i vacker färg och god smak serverad med salvia i brynt smör och riven god parmesan. Servera som förrätt, huvudrätt eller sidorätt, gärna med en grönsaksrätt bredvid på äktitalienskt manér. 

Du behöver för 4 personer: 

250 gram ugnsbakad skalad pumpa, gärna butternut pumpaIMG_3306

250 gram kokt skalad potatis

1 ägg

1 äggula

1 dl rismjöl + extra till utbakning

1 dl potatismjöl

1 tsk salt

nymald svartpeppar och gärna lite vitpeppar

1 krm riven muskotnöt

IMG_3307

Gör så här: 

Koka potatisen och rosta samtidigt pumpan i bitar i ugnen så den blir mjuk. Den får väldigt fin nötig smak av rostningen. Pressa IMG_3308den kokta potatisen och pumpan ner i en bunke. Tillsätt mjölsorterna, saltet, peppar och muskot. Rör runt och tillsätt de lätt uppvispade äggen. Blanda ihop till en jämn deg. Tillsätt mer mjöl om degen är för kladdig. Den ska inte vara stabbig men samtidigt vara hanterbar.

Rulla små gnocchis och lägg på mjölat bord eller skärbräda. Koka i saltat vatten tills de flyter upp – då är de klara.

Bryn smör i en kastrull tills den börjar bli nötbrun, tillsätt salvian så den blir ordentligt stekt och som friterad i smöret. IMG_3310Häll eller skeda salviasmöret över dina nykokta gnocchis och servera direkt med riven parmesan och svartpeppar. Jag serverade nykokt broccoli med olivolja och pressad citron till.

Buon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Scrolla neråt för att se alla bilder:)

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.comIMG_3309

www.katinkaskitchen.comIMG_3314

Kommentera