En god vegansk middag

GetAttachment-3.aspx

Dottern lagade en god vegansk middag i form av quinoa med avokado, granatäppelkärnor,  salladslök och mynta med en tahini-citrondressing smaksatt med riven ingefära. Till serverades chilikryddad stekt tofu. Riktigt gott!

Det blev tyvärr något fel när jag skulle importera bilderna och jag lyckades bara få med den här i fånigt litet format. Jag får laga maten igen så kan ta bättre bilder. Tills vidare får ni hålla tillgodo med denna.:)

Du behöver för 4 personer: 

4 dl quinoa – kokt enligt anvisningar på förpackningen

1-2 mogna avokados, skurna i tärningar/små bitar

några stjälkar salladslök, väl sköljd och strimlad

en näve färsk mynta, hackad

ca 1 dl granatäpplekärnor

tofu, skuren i skivor

kokosolja eller olivolja till stekning

chilikrydda

shiracha till servering

Till dressingen: 

saft från 1-2 citroner

1-2 msk tahini

2 cm riven ingefära

ca 2 msk soja (jag använder Kikkoman)

peppar

Gör så här: 

Under tiden som quinoan kokar skär du upp och fixar övriga ingredienser, blandar ihop dressingen och steker tofun med någon god chili eller chilikrydda. Blanda den kokta quinoan med övriga ingredienser och servera tofun bredvid. Dekorera gärna med färska örter. Servera direkt.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera