Torskrygg, sparris, ramslök

IMG_1043

Torskryggen långsambakas, den gröna sparrisen steks för att bibehålla sina underbara smaker – det hela serveras med ljuvligt ramslökssmör och italiensk potatis. vårsommarfräscht, vackert och gott! IMG_1041

Receptet på den italienska potatisen ser du i eget inlägg här bredvid.  Recept på stekt sparris finner du också här på Katinkas Kitchen liksom ramslökssmöret som också publicerades nyligen. Du kan alltid söka i sökrutan uppe till höger – både på recept och ingredienser för att få fram alla inlägg med de ingredienser du angivit.

Den här gången mixades ramslökssmöret inte lika länge, jag kan föredra det mer välmixat men båda alternativen är goda och vackra.

Du behöver för 4 personer: 

4 bitar torskryggIMG_1038

salt och peppar

olivolja

2-3 knippen grön sparris

ca 100 gram rumsvarmt smör

ca 15-20 blad färsk ramslök

lite rivet citronskalIMG_1040

salt och peppar

potatis m.m. till den italienska potatisen – följ eget recept!

Gör så här: 

Lägg torskryggen i en ugnsfast form som du smort med smör eller olivolja. Salta och peppra fisken – jag använder gärna vitpeppar på fisk. Ringla olivolja över. Ställ in den i ugnen på 100-125 grader, gärna med termometer i. När innertemperaturen är 40-42 grader är den klar. Den får IMG_1042inte bli för torr. Ställ in fisken först när du vet att du hinner bli klar med övriga saker samtidigt som fisken blir klar. Fisken tar ca 20 minuter beroende på hur kall den är och storleken på bitarna.

Skala sparrisen, stek den i stekpanna med lite olivolja. Salta och peppra. Lägg på ett lock under en del av stektiden så blir den lätt kokt. Lägg i en rejäl smörklick ungefär halvvägs genom stektiden, ta av locket och låt den steka så smöret nästan karamelliseras – då får du fin färg och underbar smak på sparrisen.

Gör ramslöken enligt eget recept genom att hacka den, fräsa i en del av smöret, låt svalna, mixa och blanda med övriga smöret, rivet citronskal, salt och peppar. Smaka av och ställ kallt tills servering.

Gör den italienska potatisen enligt receptet som publicerades i eget inlägg i söndags.

Lägg upp fisken, sparris, en klick ramslökssmör och den italienska potatisen. Servera direkt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera