Små kladdkakor med jordgubbar

IMG_1360

De här små godsakerna går snabbt att svänga ihop till att bjuda till kaffet och muntra upp IMG_1343sig med i sommarregn eller sol! Dekorera med färska jordgubbar eller andra bär, efter säsong, tycke och smak. Jag gör dem helst glutenfria, det blir lika gott. 

Du behöver: IMG_1342

150 gram smör

2 1/2 dl socker

2 1/2 msk vaniljsocker

6 msk kakao

3 ägg

2 1/4 dl vetemjöl eller glutenfritt mjölIMG_1361

färska jordgubbar till garnering

Gör så här: 

Smält smöret, rör i socker, vaniljsocker, kakao, ägg och vetemjöl. Rör ordentligt så att det blir en slät smet. Ställ muffinsformar på en plåt. Smeten räcker till ca 20 kakor. Klicka i smet i formarna och grädda dem i 175 grader 5-8 minuter. Passa noga! De ska fortfarande vara kladdiga inuti – det gör inget att de behöver ätas med sked, det blir godast så:) Låt svalna något och dekorera med färska bär. Servera.

Somrig njutning önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka HammarkiöldIMG_1344

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*