Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Spansk tonfisksallad

 

IMG_1487

Den här salladen såg dagens ljus i sydspanien när vi behövde en snabb god lunch men inte IMG_1488hade så där väldigt många saker i kylen. Sallad hade vi till exempel glömt att köpa, men tomater och potatis hade vi – och grillade skalade paprikor. I Spanien kan man köpa dem färdiggrillade och -skalade inlagda i olivolja medan hemma får vi än så länge göra jobbet själva fast det är väl värt det eftersom det blir väldigt gott. Tonfisk, mild gul lök och sardellfiléer sätter piff på denna goda fräscha sommarsallad. 

På bilden har jag serverat spanska morötter till – de steks i olivolja med vitlök och grön chili och kryddas med citron och flingsalt – mycket gott!

Du behöver för ca 4 personer: 

4-6 kokta potatisarIMG_1490

1-2 burkar tonfisk

1 gul lök, gärna färsk mild (om den inte är mild som den Spanska sköljer du den i kallt vatten i durkslag)

2-3 grillade och skalade röda paprikastrimlor

1 liten burk sardellfiléer, gärna inlagda i olivoljaIMG_1491

örter, t.ex. basilika, persilja

pressad saft av 1/2-1 citron

peppar och salt

olivolja

gärna sherryvinäger

Gör så här: 

Lägg först den kokta potatisen skuren i bitar i botten på ett fat eller en skål. Lägg därefter på lite av den gula löken, skuren i skivor. Lägg på strimlor av röd paprika. Lägg därefter på tonfisken, toppa med lökskivor och sardellfiléer. Krydda med örter, salt och peppar. Häll på olivolja och lite sherryvinäger. Servera, gärna med ett gott bröd eller vitlöksbröd.

Buon approveche önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply