Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Magiskt kryddsmör


En del av magin med det här smöret är säkerligen den spanska vitlöken med sina stora klyftor och milda fina smak. Välj därför den finaste vitlök du kan finna, gärna spansk eller den franska med rött skal som jag också tycker är mycket god. Jag väljer därtill helst ekologiska citroner och färsk rosmarin. Smöret går åt i stora mängder och passar utmärkt till allt grillat, även fisk. 

Du behöver: 

100 gram smör

4-5 vitlöksklyftor, skalade och finhackade och därefter mosade med knivbladet tillsammans med salt

det finrivna eller finskurna skalet från 1/2 citron

1 msk färsk hackad rosmarin

salt och peppar

ev. några andra örtkryddor såsom timjan, basilika, oregano

Gör så här: IMG_1525

Låt smöret vila i rumstemperatur så det blir hanterbart. Rör smöret med vitlöken, citronskalet, örterna samt salt och peppar. Rör det fluffigt och mjukt. Ställ smöret kallt att stelna tills det är dags att servera.

Bon appétit önskas med vänliga matglada grillhälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply