Marängsviss på spanska

IMG_1580

På marknaden hittade jag underbara färska fikon. De skars i bitar och blandades med vispad grädde smaksatt med spansk konjak eller coñac som det stavas på spanska samt lätt krossade supergoda minimaränger med mandel från Alpujarras, en region i sydligaste Spanien känd för många delikatesser. Det blev en enkel och alldeles delikat efterrätt att mumsa på i den ljumma kvällen efter en god grillmiddag. Smaken av sydligare breddgrader går att återskapa med färska fikon som brukar komma uppe hos oss i IMG_1581slutet av sommaren. 

Du behöver för ca 4-6 personer: 

4-6 färska fikon, tvättade och eventuellt skalade samt hackade

2-3 dl vispgrädde, lösvispad

1-2 msk konjak eller brandy

1-2 dl mandelmaränger eller vanliga maränger, lätt smulade

Gör så här: 

Blanda grädden med konjaken, vispa till relativt lös konsistens eftersom den stelnar något när den sedan står till sig om du vill förbereda efterrätten. Blanda den vispade grädden med de hackade fikonen och de lätt krossade marängerna. Skeda upp i skålar eller glas och ställ kallt till servering.

Buon approveche önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera