Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Rosmarinsmör

IMG_1969

Jag gillar verkligen kryddsmör och brukar variera smakerna allt efter humör, säsong och tillgång på råvaror till smaksättning. På våren blir det ramslökssmör, på vintern IMG_1972tryffelsmör, schalottenlökssmör eller smör på rostad vitlök. Så här på sommaren bjuder alla färska örtkryddor underbara smaker. Här är ett smör på bara rosmarin som jag är särskilt svag för. För att framhäva smaken tog jag bara lite extra finhackad schalottenlök i stället för den ganska sedvanliga vitlöken. Servera smöret till all form av grillat, till kokta grönsaker och/eller potatis. IMG_1969

Du behöver: 

100 gram smör

en rejäl näve rosmarinblad, utan stjälk eller kvistar

salt och färskmalen pepparIMG_1973

1 liten schalottenlök, skalad och mycket fint hackad

ev. lite finrivet citronskal

Gör så här: 

Låt smöret bli rumsvarmt. Blanda alla ingredienser, rör ordentligt – gärna så att smöret blir fluffigt och fint. Ställ kallt tills det är dags att servera, men ta fram det i tid om du gjort det lång tid i förväg så det inte är alldeles stenhårt.

Servera till nötkött, fläsk, lamm, fisk eller kyckling, grönsaker, potatis…

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Leave a Reply