Melon med lufttorkad skinka

IMG_2025

Det här är väl en av de lättaste förrätter man kan servera. Du tar en god melon, gärna den som kallas Piel de Sapo, lustigt nog även på svenska vilket antagligen beror på att den korrekta översättningen är paddskinn:) Skär melonen i vackra klyftor och bitar som du ser på bilden och lägg på skivor av italiensk lufttorkad prosciutto eller spansk jamón serrano eller tysk Katenschinken som är en kallrökt god skinka. Klart! Servera och njut!

Denna rätt passar även att servera som brunch eller sommarlat lunch.

 

Du behöver för 4 personer: IMG_2027

4 bitar melon

8-12 skivor prosciutto, serrano eller Katenschinken

svartpeppar

gärna lite mynta, färsk finhackad eller torkad smulad

Gör så här: 

Skär melonen som på bilden, först i båtar, därefter lossar du fruktköttet från skalet och slutligen skär du i bitar men låter dem ligga kvar i skalet för vacker servering. Lägg melonbåtarna på fat. Drapera två-tre IMG_2025skinkskivor över varje melonbåt. Servera.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera