Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Fylld lövbiff Umami

IMG_2211

Jag tycker det är väldigt gott att fylla lövbiff, och här består fyllningen och tillbehöret av en IMG_2205veritabel umamibomb i form av soltorkade tomater, parmesanost och sardeller i smöret. Det blev väldigt gott och något vi gärna gör om. Jag serverade färskpotatis till, men potatisklyftor i ugn passar lika bra. 

Du behöver för 4 personer: 

Till fyllningen: 

8 lövbiffarIMG_2204

1,5 dl finriven parmesan och/eller pecorino eller annan fårost

15 soltorkade tomater, blötlagda och skurna i små bitar

en näve färsk basilika, hackadIMG_2208

peppar

rivet skal av 1/2 – 1 citron (tvättad, helst ekologisk)

1 liten vitlöksklyfta, skalad och finhackad eller mosad

Till smöret: 

100 gram smör

ca 10 sardellfiléer, finhackade och mosadeIMG_2210

1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad eller mosad

lite flingsalt

peppar

ev. en aning chilipeppar

gärna färsk persilja eller annan örtkryddaIMG_2209

Tillbehör: 

färskpotatis och sockerärtor eller annan grönsak

Gör så här:

Börja med att röra ihop smöret och ställ det att stelna något i kylen. Om du gör smöret lång tid i förväg bör du ta ut det i tid så det har hunnit mjukna något innan servering. Torka lövbiffarna, lägg dem på en skärbräda. Rör ihop fyllningen, lägg en klick på ena halvan av varje lövbiff, vik den andra halvan över. Om du vill kan du säkra upp dem genom att fästa tandpetare, men är du försiktig när du lyfter ner dem i pannan kan man ev. hoppa över det. Koka färskpotatisen och grönsakerna. Stek köttet i olja på ganska hög värme kort tid på varje sida, så de får fin färg men inte blir för torra och tråkiga. Lägg dem på ett uppläggningsfat eller arrangera direkt på tallrikar. Servera!

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Leave a Reply