Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Bovetecrêpes med banan och blåbär

IMG_2414

Tunna frasiga och helt glutenfria nyttiga crêpes fyllda med blåbär och bananer med lime. IMG_2406Där har du en lättlagad mycket god brunch, lunch eller efterrätt. Du kan självklart välja en annan fyllning efter tycke, tillgång och smak. 

För den vegetarian som äter ägg är det här en trevlig brunch. Utan lönnsirapen och kanske med bara blåbär och eventuellt några andra bär blir det här en riktigt bra antiinflammatorisk frukost eller brunch.

Du behöver för ca 4 personer: 

4 dl bovetemjöl

7-8 dl vatten

4 ägg, uppvispade

2 msk olja, gärna kokosoljaIMG_2410

1 krm salt

1 tsk kokossocker (kan ersättas med råsocker)

olja till stekning, jag tar kokosolja eller olivolja

Till servering: 

2-3 bananer, skalade och skivade

1 ask färska blåbärIMG_2413

lönnsirap

Gör så här: 

Vispa ihop mjölet med vattnet. Tillsätt salt, socker och olja. Låt helst smeten stå en halvtimme innan du steker dina crêpes. Stek dem i lite olja på medelhög värme, när ovansidan stelnat och blivit “porig” är de klara att vända. Stek dem gyllene på båda sidor, lägg dem på ett fat som du förvarar i ugnen som du förvärmt till ca 100 grader. Servera IMG_2411med dina tillbehör.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply