Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Bovetepannkakor med chèvre & valnötter

IMG_2409

Bovetepannkakor eller -crêpes är otroligt lätt att göra och blir mycket gott, därtill nyttigt. Här har har jag fyllt dem med krämig syrlig chèvre, valnötter och örtkryddor. Gott till såväl brunch, lunch som förrätt vid en middag. 

Den vegetarian som äter ägg kan njuta av de här goda crêpesen.

IMG_2406

Du behöver för ca 4 personer: 

4 dl bovetemjöl

7-8 dl vatten

4 ägg, uppvispade

2 msk olja, gärna kokosolja

salt

olja till stekning, jag tar kokosolja eller olivoljaIMG_2405

Till fyllningen: 

100-150 gram chèvre

en påse valnötskärnor eller egenknäckta färska valnötter

färska kryddörter – jag tog basilika, gräslök och koriander

Gör så här: 

Vispa ihop mjöl och vatten till smeten, vispa i äggen, salt och IMG_2403olja. Låt helst smeten stå i en halvtimme innan du steker dina pannkakor/crêpes. Stek dem så tunna du kan i lite olja, när ovansidan stelnat och blivit “porig” är det klart att vända och steka lika gyllene på andra sidan. Lägg dem på ett fat, lägg på chèvre, örter och valnötter som du ser på bilden. Vik över andra halvan och ställ fatet i ugnen som du förvärmt till ca 100 grader medan du steker klart resten, så att de hålls varma och chèvren smälter. Servera, gärna med en fräsch sallad.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från IMG_2411Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply