Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Crêpes fantasie

IMG_2407

Den här smågalna fyllningen kom till när jag skulle fylla bovetecrêpes med chèvre och valnötter, men ville ha något utan valnötterna till mig. Hemma i kylen fanns blåbär, på terrassen gräslök och och slätbladig persilja, i en kruka i köket koriander – och i kryddlådan en burk med koreansk chili jag fått i present och inte riktigt använt. Det blev en vildsint fantasie-fyllning som faktiskt funkade riktigt bra. De här pannkakorna passar såväl till brunch, lunch som en förrätt. 

Återigen är det här bara en vegetarisk rätt för den som äter ägg:)

IMG_2404

Du behöver för ca 4 personer: 

4 dl bovetemjöl

7-8 dl vatten

4 ägg, uppvispade

2 msk olja, gärna kokosolja

salt

olja till stekning, jag tar kokosolja eller olivoljaIMG_2406

Till fyllningen: 

färska blåbär

chèvre

färsk koriander och gärna även gräslök och persilja

koreansk chili eller annan relativt mild chili i flagor eller finhackad

Gör så här: 

IMG_2408

Vispa ihop mjöl och vatten, vispa i salt, olja och äggen. Vispa till en slät smet och låt den helst stå en halvtimme innan du börjar steka dina pannkakor. Stek dem i olja tills de är gyllene, när ytan blivit torr på ovansidan och det blivit “porigt” är din crêpe klar att vända för att stekas gyllene och frasig även på andra sidan. För över den till en tallrik, lägg på chèvre och blåbär, strö över örter och chili, vik över och lägg på ett fat som du förvarar i ugnen som du förvärmt till ca 100-150 grader. Stek klart alla crêpes och servera.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarkiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www,katinkaskitchen.com

Leave a Reply