Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Fräsch sallad på roman och grape

IMG_2788

Den här salladen är utmärkt att servera som lätt och aptitretande förrätt. Köp så fina salladsblad du kan hitta. Dressingen består bara av grapefruktjuicen och en god olivolja. Rosépeppar ger extra piff och serverar du rosévin till får du trippelrosé om du som jag hittar en roséromansallad. 

Du behöver för 4 personer: IMG_2789

1 knippe romansallad av god kvalitet, väl sköljd och torkad

1 roségrapefrukt

rosépeppar

flingsalt

ev. nymald svartpeppar

olivolja av god kvalitet och smak

Gör så här:IMG_2793

Lägg de väl sköljda och torra bladen sallad vackert på portionstallrikar eller arrangera det hela på ett uppläggningsfat. Skär ut hinnfria klyftor från grapefrukten. Det gör du IMG_2792genom att först skära av botten och toppen på den. Ställ den sedan på skärbrädan och skär med en inte alltför stor vass kniv uppifrån och ner så du skalar grapefrukten och får med det vita innanför skalet. Tag sedan frukten i handen och skär ut hinnfria klyftor, skär så nära membranen som det går utan att den vita hinnan följer med. Lägg dina klyftor på ett fat så länge. Spara saften som rinner ut på skärbrädan och pressa ur saften ur membranen som blir kvar när du skurit ut alla klyftor. Den juicen blandar du med en god olivolja, lite salt och peppar för en enkel god dressing. Arrangera grapefruktklyftorna på salladen, skeda över dressingen. Servera.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Leave a Reply