Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Bananpannkakor – två versioner

IMG_2922

Bananpannkakor är otroligt lätta att göra och känns lite nyttiga i det sötare brunchutbudet. Jag prövade två versioner på sonen och hans fyra översovande kompisar och den enklare varianten föll dem bäst på läppen. Som en av tonårskillarna uttryckte det när han frågade efter receptet: ungdomar gillar ju när det är enkelt. Den varianten är lite klurigare att steka eftersom de blir fluffigt pösiga och delikata. Den andra versionen är med mjöl, rismjöl, bovetemjöl, vetemjöl eller annat glutenfritt mjöl. Servera gärna bananpannkakorna med rostad kokos och lönnsirap eller som här Pärlans passionskolasås:) 

Du behöver för ca 4 personer: IMG_2924

Version 1:

2 bananer

4 ägg

1 tsk vaniljsocker

I tillägg i version 2: 

2 dl mjöl av valfri sort (ris- bovete-, vete-, glutenfri mjölblandning)

1 1/2 dl mjölk, mandelmjölk eller havremjölk

kokosolja eller smör till stekningIMG_2925

2 dl rostad kokos till servering (rosta i torr stekpanna eller pannkakslagg för att inte få ev. löksmak på medellåg värme tills blivit gyllene)

ev. färska bär, lönnsirap, kolasås

Gör så här: 

Lägg bananer, vaniljsocker och ägg i en mixer och kör till en slät smet. För version 1 häller du sedan smeten i plättlagg i IMG_2921IMG_2929kokosolja, smör eller en blandning av de två. Gör du version 2 mixar du helt enkelt alla ingredienser och steker på samma sätt. När de stelnat helt på ovansidan och fått som små porer är de klara att vända. Versionen utan mjöl blir fluffig och lösare och är lite svår att IMG_2926vända medan den med mjöl blir mer lätthanterlig. Trava dina små pannkakor eller plättar på ett uppläggningsfat, strö rostad kokos över och servera med det tillbehör du vill.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply