”Grillad” zucchini

IMG_3133

Så här års finns det gott om fin zucchini i affärer och trädgårdar. Ett sätt att använda den är att helt enkelt grilla den. Det kan ju vara lite svalt ute för att sätta på en grill, men om du har en grillpanna får du snabbt liknande effekt och ett gott tillbehör till nästan vad som helst. Zucchinin kan gärna serveras med långsamrostade tomater på en tapasbricka till fredagen. 

Du behöver: 

2-3 zucchinis, tvättade och skurna på längdenIMG_3130

olivolja att pensla med

1/2 – 1 citron att pressa över

salt och peppar

ev. örtkrydda eller ett gott örtsalt

ev. chiliflakes för den som vill ha extra hetta

Gör så här: 

Pensla zucchiniskivorna med olivolja, krydda med salt, peppar och kanske örter. Stek i grillpanna på IMG_3133medelhög värme på båda sidor så att zucchinin får fin färg med dekorativa ränder och mjuknar utan att bli helt sladdrig. Lägg upp på fat, droppa över lite citron och servera direkt. Den grillade zucchini är även god att ha i sallader eller servera ljummen eller kall. Droppa gärna över lite mer olivolja då. Du kan även lägga till några skivor vitlök och spara den i en burk eller skål i kylen tills du ska använda den, till exempel bland tapas.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera