Spaghetti caponata

IMG_3197

Jag gjorde en stor gryta caponata på aubergine. Caponata är en siciliansk grönsaksröra, lite IMG_3192som deras svar på den franska ratatouillen och innehåller oftast just aubergine. Caponatan kan serveras som tillbehör till kött, kyckling eller fisk medan resterna blir en utmärkt pastasås någon dag senare. På så vis fick jag till en väldigt snabb middag när vi helt plötsligt blev många fler runt bordet än tänkt då dottern kom hem med några vänner. Servera med riven parmesan eller med fetaost. Vi kryddade fetaosten med sumac och zatar, två arabiska kryddblandningar som sätter piff på det mesta. IMG_3195

Du behöver för ca 4 personer: 

Caponata enligt recept du finner på Katinkas Kitchen i eget inlägg här bredvidIMG_3189

pasta efter tillgång och smak (vi tog såväl glutenfri som vanlig Barilla spaghetti)

parmesan till servering

färska örtkryddor

olivolja

ev. fetaost

Gör så här: IMG_3190

Koka pastan i rikligt med saltat vatten så att den blir al dente, med en kärna av tuggmotstånd. Det är extra viktigt när du ska blanda IMG_3194pastan med en sås eftersom den då fortsätter mjukna. Under tiden som pastan kokar värmer du caponatan som du gjort tidigare. Eller så gör du caponatan först och kokar pastan när din sås börjar bli klar:) Riv parmesanen, lägg upp fetaosten. Smaka av med peppar och kryddor och kanske lite chili. Häll av pastan i durkslag. Jag sköljer den alltid hastigt med kallt vatten för att avstanna kokningen. Häll tillbaka i kastrullen, ringla olivolja över så den inte klibbar ihop. Lägg lagom mängd pasta i caponatasåsen och blanda runt så all pasta täcks av sås. Servera direkt.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka HammarskiöldIMG_3197

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera