Grön skön pasta

IMG_3663

Jag skulle göra lunch och hade varit på Sannas trevliga restaurang och ätit fenomenalt god grillad avokado. Inspirerad av det blev det här grönt skönt tillbehör till den nykokta pastan i form av bladspenat, grillad avokado, zucchini, lök, fetaost och grillad tomat för att bryta av färgmässigt. 

Om du skippar fetaosten och kanske tar tofu i stället får du en vegansk rätt. IMG_3658

Du behöver för 4 personer: 

400 gram pasta efter tillgång och smak – jag tog barilla spaghetti

3-4 vitlöksklyftor, skalade och skivade

1 gul lök, skalad och strimlad

1/2 – 1 zucchini, tvättad och strimladIMG_3659

500 gram bladspenat, gärna babyspenat

2 mogna avokados, skalade och skurna i skivor

2 eller 4 tomater, delade i halvor

1 paket fetaost eller grekisk getost som jag föredrar

örter – jag tog rosmarin, salvia, timjan

salt och peppar, gärna nymaldIMG_3661

1-2 citroner

olivolja till stekning

Gör så här: 

Sätt på pastavattnet. Stek lök och vitlök på medellåg värme så den blir mjuk utan att ta färg. Krydda med örter, citronskal och pressad citron. Pressa citron över avokadobitarna, salta och peppra och stek dem, gärna i grillpanna så de får fina ränder på sidorna. Grilla även tomaterna i grillpannan. Tillsätt zucchinin och låt fräsa runt helt kort innan du tillsätter även spenaten strax innan serveringen. Vänd ner så att spenaten precis mjuknar. Smula i fetaosten eller getosten, lägg i den nykokta pastan som du kokat al dente, med en kärna av tuggmotstånd på äktitalienskt vis. Vänd runt pastan i såsen. Lägg upp på tallrikar, toppa med avokado, ringla olivolja över och pressa ev. extra citron över. Servera direkt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera