Pasta med snabb aromatisk sås

 

Kort om tid och ingen lust att gå ut och skaffa färdigmat – då är det här receptet perfekt! Medan pastan kokar svänger du ihop den underbart goda aromatiska såsen som får extra smak och fyllighet med massa umaminoter av sardellfilér tillsammans med cocktailtomaterna och vitlöken.

Du behöver för 4 personer:IMG_4573

2-3 paket cocktailtomater eller Romanticatomater, skurna i halvor eller kvartar beroende på storleken

4 vitlöksklyftor, skalade, delade i halvor och tunt skivade

en rejäl skvätt olivolja

salt och peppar

gärna lite chili, torkad eller färsk, för extra sting och bett

örter efter tillgång och smak, gärna färska – jag tog oregano, timjan och slätbladig persiljaIMG_4574

1 burk sardellfiléer

det finrivna skalet och saften från 1/2 – 1 citron, helst ekologisk och ordentligt tvättad

pasta efter tycke och smak

Gör så här: 

Sätt på pastavattnet. Koka pastan al dente medan du gör såsen:

Fräs vitlök på medellåg värme i rikligt med olja tills den blir mjuk, höj värmen och lägg i de hackade IMG_4575sardellfiléerna, tillsätt det finrivna citronskalet, pressa över citron och fräs ett litet tag innan du tillsätter tomatbitarna. Tillsätt även en del av oljan sardellerna legat i. Låt puttra på ganska hög värme, krydda med örter, peppar och salt men tänk på att sardellerna har sälta. Häll av pastan, skölj den helt lätt i kallt vatten, låt droppa av lite och lägg pastan i pastasåsen. Rör runt och blanda så att pastan täcks av såsen. Servera direkt, gärna med lite örtgrönt ovanpå.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera