Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
En riktigt God Jul!!!
Categories: JUL

IMG_4035

Så är det då julaftonsmorgon, även om det mer liknar en vacker höstdag här i Stockholm. I mitt kök blir det idag lugnt och till övervägande delen franskt kulinariskt i form av maigret de canard à l’orange, dvs ankbröst med ljuvlig sås på madeira och en touche apelsin. Det hela serveras med potatisgratäng i portionsformar och haricots verts extra fins, späda gröna bönor. Till efterrätt chokladfondant med körsbärskompott och kryddglass. Men för att blidka makens önskan om mer traditionell svensk julmat blir det till lunch sill och kallrökt lax. En liten eggnog ska vi väl avnjuta under eftermiddagen och senare i kväll julgodisar i form av chokladkola, hallonkola, chokladtryfflar och den obligatoriska spanska mandelnougaten, turrón till paketöppningen. Jag plockar fram receptet på eggnog här bredvid – en härlig juldrink. Fler recept kommer framöver, så välkommen igen och igen! Och så kan du gå in i kategorin jul i kolumnen här till höger för att få fram en massa recepttips. En riktigt good jul önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinka i mitt Kitchen! 

IMG_8806

Leave a Reply