Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Pasta i grön skön sås

IMG_4828

Jag hade kvar lite av den goda grönkålspurén vi blivit så förtjusta i den här hösten och vintern. Den blandades med nykokt pasta och vitlöksfräst bladspenat till en underbart god pastarätt. Servera med eller utan riven parmesan eller kanske smulad fetaost eller chèvre för den som vill. 

På bilden här är den serverad med smulad fetaost.

Receptet på den goda och lättgjorda grönkålsmoussen publicerades i eget inlägg här på Katinkas Kitchen förra veckan – sök i sökrutan uppe till höger. Gör mycket när du ändå gör den, den passar till både fisk och kött och brukar vara mycket uppskattad. Har du grönkålspurén färdig är det här en verkligt supersnabblagad rätt.

Du behöver för 4 personer: 

ca 2 dl grönkålspuré

en påse bladspenat eller ett paket fryst bladspenat

2-3 vitlöksklyftor, skalade och skivade eller hackadeIMG_4803

olivolja eller annan olja eller smör till stekning

ev. parmesan eller annan ost till servering

olivolja att ringla över vid servering

nymald svartpeppar

örtsalt

pasta efter tillgång och smak, beräkna 100 gram per person och koka den al denteIMG_4829

Så här gör du: 

Under tiden som du kokar pastan fräser du vitlöken i smör eller olja, Tillsätt bladspenaten och vänd i hop helt snabbt, tillsätt även grönkålsmoussen och blanda sedan ner din nykokta pasta i såsen. Krydda med örtsalt och nymald svartpeppar. Rör runt och blanda så att all pasta får sås på sig. Servera direkt, med eller utan ost.

Servera gärna med grönkålschips som du gör genom att lägga sköljda torkade blad på en plåt täckt med bakplåtspapper, ringla över lite olivolja och strö över flingsalt och torka i ca 100 graders ugn tills du har frasiga supergoda grönkålschips.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!IMG_4724

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Leave a Reply