Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Lite nyttigare kokostoppar

IMG_5386

Jovisst är de goda, men det blir inte riktigt samma magi mellan kokosen, smöret och sockret som det blir när man använder vanligt eller helst finkornigt råsocker till de här små raringarna. Startpunkten är min mormors recept som ger oslagbart goda kokostoppar. Jag prövade att göra dem på kokossocker, och även om de var helt ätbara och riktigt goda med tanke på att de sägs vara nyttigare än med “vanligt” socker så kunde de inte riktig mäta sig ändå. Välj därför den version ditt samvete och övertygelse ger – här har du receptet! En riktigt trevlig torsdag önskar jag all med vänliga mat- och bakglada hälsningar från Katinka i mitt Kitchen! 

De hade ändå försvinnande åtgång – för de tog slut innan jag hann fota dem haha.IMG_5384

Du behöver:

Drygt 4 dl riven kokos – gärna ekologisk

1½ dl kokossocker

1 ägg

50 g smör

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser till en deg.

Rulla små bollar och forma dem så de blir toppiga och snygga, ställ dem med lite avstånd emellan på IMG_5387bakplåtspapper på en plåt.

Grädda i 175 grader i ugnen i ca 10 minuter tills gyllene och lite knapriga i kanten – passa så de inte bränns. De ska ha fått fin gyllenguldbrun färg men får inte köras för länge för då blir de torra och tråkiga och en del av magin med dem försvinner. De ska bli underbart saftiga och lite knapersega. 

Låt svalna och njut!

Mycket bakglädje! önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Leave a Reply