Sportlov!

IMG_4420

Sportlovet har börjat för en hel del i Sverige. Sportlov är för mig och mina barn synonymt IMG_4422med skidåkning i Alperna. Och just i år är det särskilt känslosamt att vara tillbaka i mina älskade Alper och faktiskt kunna åka skidor, eftersom det förra året inte riktigt blev som jag hade trott och hoppats. Då hade jag skidåkningen och Alpresan som morot och lysboj efter min bröstcanceroperation, men fick till slut ge upp hoppet om att kunna åka. Därför är det så underbart att vara här nu, efter den långa resan, fast vi är en rejält decimerad skara. Maken kan med sitt nyopererade korsband inte åka än på något halvår och dottern reser runt i Indien så det bidde bara sonen och jag.

På matfronten är sportlov lika med lätta, snabblagade rätter som ändå mättar och värmer bra efter en hel dag i skidbackarna – avätet framför brasan i lägenheten vi hyr. Ni kommer därför se en hel del IMG_4423IMG_4419recept under veckan som även passar bra till vanlig vintervardag. Vi började igår med att äta ner i byn på hotellet, men i kväll blir det en mustig pasta med en grönsallad bredvid, och kanske lite glass till efterrätt. Men först blir det läskande iste när vi kommer åter från dagens skidåkning, hur den nu blir för det vräker ner snö ute sedan igår kväll!

Ett riktigt trevligt sportlov önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen! 

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera