Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Lammfilé i Alperna

 

IMG_4566

Uppe i just den delen av Schweiz där vi brukar fira sportlov har de en alldeles speciell fårras som heter Oberwalliser Schwartzenaste schäferli – det vill säga svartnosade får från övre Valais (på franska) eller Wallis (på tyska). De ger sällsynt gott kött och är vansinnigt ulliga och gulliga. Medan jag njöt det goda köttet med rostad rosmarinpotatis, broccoli och ört- och citronsmör mumsade sonen slaktarens hamburgare lindade i bacon. IMG_4567

Du behöver för 4 personer: 

Beräkna ca 150 gram kött per person, d.v.s. 600 gram totalt

ca 12-15 potatisar av god sort, tvättade och skurna i platta halvor

olivolja

rosmarin

salt och peppar

broccoliIMG_4568

 

kryddsmör med örter, vitlök och rivet citronskal (se receptet som publicerades härom dagen med kyckling för utförligare detaljer i receptet)

smör och olja att steka köttet i

Gör så här: 

Pensla potatishalvorna med olivolja, salta, peppra och strö över hackad rosmarin (gärna färsk, annars torkad). Baka i ugnen i ca 200 grader tills de blir gyllene och är helt mjuka och med fin stekyta. Rör under tiden ihop kryddsmöret, ställ det åt sidan så länge. Koka broccolin och stek lammfiléerna som du kryddat medIMG_4569 salt, peppar och rosmarin. Stek dem i en blandning av smör och olja för bästa resultat och smak. Tänk på att de ska vara rosa i mitten så de inte blir torra och tråkiga. Servera direkt med potatisen, broccolin och kryddsmöret.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.comIMG_4549

Leave a Reply